Camdaki Yansımanız
MAĞAZA
MAĞAZA

Panjur Kullananların Bildiği 4 Özel Durum

Panjur kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve şu anda gerçekten anlamına uygun şekilde pencerelerimizde farklı panjur sistemleriyle hayatımıza girmiş durumdadır. Panjurun kelime anlamı günü engelleyen, ışığı içeriye, mekâna almayan anlamına gelmektedir. Panjurlar gerçekten de dış pencerelere uygulanarak iç mekânı ve dış mekânı tamamen birbirine soyutlamaktadır.

Özellikle hava şartlarının daha ekstrem olduğu durumlarda, daha şiddetli ve sepkenli yağışların görüldüğü yerlerde veya şiddetli rüzgarların görüldüğü bölgelerde kullanımı daha fazladır panjurların, fakat farklı ihtiyaç ve isteklere göre de yine taktırılmaktadır. Örneğin ses yalıtımı için veya hırsızlığa karşı önlem almak için de panjurlar modellerine göre tercih edilmektedir.

  1. Panjur Üzerindeki İzinsiz Kiracılar

Evinizde panjurunuz varsa, bahara doğru panjurunuzdan bazı sesler gelebilir. Bu sizi korkutmasın, sesler panjurunuzun mekanizmasından kaynaklı değil, bu kuşların severek yuva yaptığı alanlardan birine sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Özellikle dıştan takma panjur adınız verdiğimiz eski yapı sistemlerine de uygulanan bir panjurunuz varsa, muhtemel kuş cıvıltılarıyla uyanmanız çok daha yüksek. Bu yüzden panjurunuzun üzerinde ve pencere kenarlarınızda saman parçaları bulabilirsiniz.

Dıştan takma panjur adını verdiğimiz panjurlar, tüm pencerelerin üzerine kolayca monte edilebilen panjurlardır. Yani direk dış cephe üzerine uygulanan ve mevcuttaki kapı ve pencerelere uygulanan panjur sistemleridir. Bu yüzden her yapıya uygundur ve kullanışlıdır. Eski ve yeni yapı fark etmeksizin tüm yapılara da uygulanabilmektedir.

  1. Tuhaf Panjur Sesleri

Özellikle eski sistem veya ahşap panjurları olanların anlayabileceği bir durum diyebiliriz. Çünkü teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan gücüne gerek duyulmadan kapanıp açılabilen elektrikli otomatik panjurlarda bu tarz sesler duymanız pek olası değil. Fakat eskiyen panjurlar açma kapatma esnasında korku filmini aratmayacak sesler çıkarabilmektedir. Bir de hava aşırı rüzgârlı ise panjur aralıklarından geçen rüzgarlar hiç bitmeyen esinti sesleri çıkarabilir. Bu tarz panjur gürültüleri apartman yaşamı için sorun teşkil edebilir. Banergrup olarak panjurlarınızı en kısa sürede yenilemenizi tavsiye ederiz.

Ev, işyeri ve diğer yapı sistemlerinin vazgeçilemez unsurlarından biri olan panjurlar, güneşin ve rüzgârın yaşanan mekâna girişini önlemek veya istenilen düzeyde girişinin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle çok rüzgârlı ve fırtınalı bölgelerde panjurların camdan daha dayanıklı olmaları nedeniyle camların kırılmaya karşı korunmasını sağlamakta ve dışarıdan gelecek kötü niyetli girişimleri önlemek amacıyla panjur kullanılmaktadır. Panjurlar üretim teknolojilerine göre manuel veya motorlu olarak üretilebilirler. Motorlu sistemde hem kumandalı hem de buton kontrollü olarak çalıştırılabilir.

  1. Gündüzü Gece, Geceyi Gündüz Hissetme

Özellikle gece çalışanlar için çok kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Panjurun asıl görevi ve kelime anlamı itibariyle de gün ışığını kesmesiyle hava aydınlıkken gece havası oluşturmaktadır. Gündüz uyuyup gece çalışanlar için uyku düzenlerini etkilemeden hem ses yalıtımıyla hem de ışığı kesmesi sebebiyle çokça tercih edilmektedir. Gece çalışmayanlar için ise dikkat, Panjur pencerelerin verdiği rahatlık uyku düzeninizde kalıcı hasar bırakabilir.

  1. Güvenlik Endişesine Çözüm Bulma

Hava koşullarından ziyade panjurların diğer bir kullanımını da sezonluk evlerde görmekteyiz. Yazlığınız var diyelim senede sadece birkaç kez ziyaret ediyorsunuz sadece, fakat hem ev içerisine haşere gibi böcek ve canlıların girmesinden endişelisiniz hem de hırsızlık olaylarından korkuyorsunuz. Bu gibi durumlarda yazlık sahipleri veya sezonluk evleri olanlar panjurlarını bir kepenk mantığıyla kapatarak, akıllı panjur sistemleriyle evlerini güvence altına alabilmektedirler. Özellikle insan gücü kullanımı gerektirmeden, panjurların açılması ve kapanmasını sadece ufak bir kumandayla gerçekleştirebileceğiniz Motorlu veya otomatik panjurlar. Bu tek kumandayla kullanım kolaylığını otomatik panjur kullananlar biliyor. Eski tip panjurları açıp kapatırken ağır yelkenleri toplayan bir gemici gibi hissetmiyorlar.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram