Camdaki Yansımanız
MAĞAZA
MAĞAZA

Kullanışlı Balkonlar için Cam Balkon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

“Evim Evim Güzel Evim!” diyenler balkonlarının dekorasyon ve düzenine de bir o kadar dikkat ediyor.

Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla balkonlar ve balkonların dekorasyonu gittikçe önem kazanıyor.

Balkonlar ve bahçeler pandemi sebebiyle kurtarıcımız oldu, ne zaman bir temiz hava almak istesek kendimizi balkona atar olduk. Özellikle büyük şehirlerde balkonlar çokça vakit geçirdiğimiz ev mekanları haline geldi. Peki, bu kadar vakit geçirdiğimiz balkonlarımız ve bahçelerimizin dekorasyonlarında nelere dikkat etmeliyiz?  Hangi malzeme ne kadar kullanışlı?

Balkon dediğimizde aklımıza hem açık balkonlar yani camsız balkonlar hem de cam kaplama balkonlar geliyor. Ayrıca yapı malzemelerinde de teknolojinin gelişmesiyle katlanabilir cam balkonları artık çok kullanılır oldu. Şimdi tüm cam balkon modellerini tek tek inceleyelim.

  1. Sürme veya Sürgülü Cam Balkon Sistemleri

Adı üstünde katlanabilir cam balkonlar oldukları için balkon keyfiniz, manzaranız, ağır, hantal panellerle kesintiye uğramaz. Görsel açıdan estetik ve kullanım açısından da fonksiyonlu bir sistemdir. Balkonunuzun evinizin kullanışlı bir başka odası haline getirmek istiyorsanız katlanır cam balkon sistemleri tam size göre. Ayrıca balkonum tamamen ışık alsın diyenlerdenseniz seçeceğiniz cam balkon sisteminin profillerinin ince olmasına mutlaka dikkat edin. İnce profiller balkonlarınıza daha fazla yer sağlayarak, alana geniş bir görünüm vereceklerdir.

Burada tabii ki kullanılan camın kalitesi de çok önem taşıyor. Her mevsim için balkonunuzu kullanışlı bir alan, oda haline getirmek istiyorsanız. Isıcamlı katlanır cam tercih etmeniz gerekiyor. Isı camlı katlanır cam balkonunuzu ısı yalıtımlı hale getiriyor. Ayrıca tek ve çift cam özelliklerine göre de ses yalıtımına da imkân sağlıyor. Eğer eviniz çok kullanılan bir yol güzergahında ise balkonunuz için çift camlı cam balkon sistemi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Komşularınız balkonunuzun dışarıdan görünümü için balkonu kapatmış, cam kaplama yaptırmış diyebilirler. Fakat camlar katlanılabilir olduğu için dilediğiniz zaman açıp ferahlayabilir, dileğiniz zaman ise balkonunuzu kapatabilirsiniz.

  1. Sürme veya Sürgülü Cam Balkon Sistemleri

Birçok restoran ve kış bahçesinde gördüğümüz cam balkon sistemi sürme cam balkon sistemidir. Özellikle evinin bahçesi olanlar için en çok önerilen sistemdir. Neredeyse yerle bir düşük eşik yüksekliği sebebiyle alana estetik bir görünüm katar. Görünüm ince profiller sayesinde kesintisizdir. Bahçe keyfi yapmak isteyenlerin sürme cam balkon sistemlerini tercih etmelerini öneriyoruz.

Katlanabilir cam sistemlerinde olduğu gibi, burada da tercihe bağlı olarak tek veya çift camlı cam sistemi kullanılabilmektedir. Isı ve gürültü yalıtımı yapmak isteyenler için çift camlı sürme cam balkon sistemi daha kullanışlı olacaktır. Düşük eşik seviyesine sahip olduğu için, güvenlik bu cam balkon sistemini tercih edenler için daha öncelikli olacaktır. Bunun için birçok kilit modeli mevcuttur. Kendi güvenlik endişenize göre dilerseniz gömme kilitli, dilerseniz anahtar kanca kilitli veya diğer kilit modellerine göz gezdirerek seçiminizi yapabilirsiniz.

Birçok restoranda müşterilerin camı ayırt edemeyip, dışarısı ile karıştırıp sürme cam model sistemine çarptığını çoğu videoda görmüşsünüzdür. Bazı camlar çatlarken bazıları ise sadece cama çarpan kişiye zarar vermektedir. Cam modelinin dayanıklı olmasını isteyenler için önerimiz; temperli camdır. Küçük çocuğunuz veya evcil hayvanınız tarafından sürme camlarınızın tehlikede olduğunu düşünüyorsanız endişelenmeyin. Sürme cam model sisteminde kullanılan temperli cam herhangi bir çarpma, vurma veya darbeye karşı dayanım sağlar ve riski azaltır. Ayrıca sürgülü camlar dışarıdan büyük ve heybetli görünmesine karşın, tüm kanatlar konforlu bir şekilde en az sürtünme oranıyla ve ses ile hareket ederek açılıp kapanmaktadır. Bu da bahçe veya balkonunuzu açıp kapatırken size rahat bir kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram